Reglementen

Algemeen reglement S.A.E.P

HET IS VERBODEN BARBECUES TE GEBRUIKEN, TERRASSEN OP TE RICHTEN, ALCOHOLISCHE DRANKEN TE SCHENKEN AAN DERDEN EN GELUIDSINSTALLATIES TE GEBRUIKEN OP HET RENNERS KWARTIER.
BIJ OVERTREDING!!!! ZIE ARTIKEL 20 VAN DIT REGLEMENT.

VERBODEN BIER & FRIS EN ANDERE DRANKEN IN GLAS MEE TE BRENGEN!!!!!!!
BIJ OVERTREDING!!!!! ZIE ARTIKEL 20 VAN DIT REGLEMENT.

 1. De deelnemende voertuigen moeten voorzien zijn van een deugdelijk bevestigde dubbele rolbeugel van ijzer. Waarvan de beugel gelijk moet lopen aan de ronding van het dak. Dit ter voorkoming van het indeuken van het dak. De stijlen van de rolbeugel moeten achter de bestuurder van links naar rechts over de bodem verbonden zijn, tevens moet er een schuine verbinding (schoor) worden aangebracht. In elke lasverbinding dient een hoek- stuk van ongeveer 7 centimeter worden aan gebracht. Het portier aan de bestuurderszijde moet voorzien zijn van een verstevigingsbuis, dit ter voorkoming van het indeuken van het portier. (zie tekening NAB reglement standaard 2000). Minimum maten van de ronde buizen moeten 38 x 2,5 mm zijn. Of bij gebruik van vierkante kokers moeten de maten minimaal 40 x 2.0 mm zijn.
 2. Het is belangrijk dat de rijder goed in de helm past. De rijder moet de helm dragen en vast hebben als hij de baan op rijdt, zodat de officials dit kunnen controleren. Elke race moet de coureur zijn helm aan de keurmeester kunnen laten zien om er zeker van te zijn dat deze aan de eisen voldoet. Als de helm in een niet toelaatbare toestand verkeert dan kan de keurmeester deze invorderen. En moet voorzien zijn van E-keur. Type/keuring stickers mogen niet verwijderd worden en moeten altijd duidelijk zichtbaar zijn.
 3. Overalls moeten van een brandvertragend materiaal vervaardigd zijn en dient altijd schoon te zijn.
 4. Verplicht vanaf 2020 is brandwerende ondergoed met minimale keuring FIA8856-2000 of FIA8856-2018 en SFI rating 3.2A/5.
 5. Tank: alleen staal of RVS tank is toegestaan. Maximale inhoud is 15 liter. De tank moet voorzien zijn van een goed dichtende (met rubber) stalen dop en goed bevestigd zijn. De ontluchtingsslang dient zo gemonteerd te zijn dat er bij een incident minimale lekkage kan ontstaan.
 6. Brandstofleidingen dienen geheel van metaal te zijn. De eventuele brandstof koppelstukken (bij tank en motorblok) dienen van gepantserd rubberslang, geschikt voor benzine, te zijn met een maximale lengte van 15cm per koppelstuk. De koppelstukken dienen bevestigd te zijn met slangklemmen. Met staal omvlochten slang niet toegestaan. Een eventueel aanwezige brandstofpomp dient afgeschermd te worden, zodat er nooit brandstof weg kan spuiten/lekken in de bestuurdersruimte en mag niet aan de tank worden bevestigd. De benzineleiding en stroomkabel(s) moeten minsten 20cm uit elkaar gemonteerd worden.
 7. Accu moet worden vastgezet in een rechthoekig frame ter grootte van de accu met draadeinden van minimaal 8mm en een klemframe. Span- of sjorbanden zijn niet toegestaan. De accu dient waterdicht te worden verpakt en moet afgedekt worden d.m.v. de onderzijde van een jerrycan om eventueel accuzuur op te vangen.
 8. Elke rijder moet een met foam gevulde nekband dragen of zogenaamd HANS systeem. Brandvertragende nekbanden zijn verplicht. De nekband moet met de sluiting in de richting worden gedragen waar de fabrikant dat opgeeft. Of een HANS neksysteem.
 9. Het dragen van gecertificeerde brandvertragende onderkleding, sokken en balaclava is verplicht, tevens is het verplicht brandvertragende handschoenen en raceschoenen te dragen.
 10. Om verwondingen aan de ogen te voorkomen is het verplicht een vizier of veiligheidsbril van onbreekbaar materiaal te dragen.
 11. De veiligheidsgordel moet minstens 5 punten hebben, 2 schouder, 2 schootgordels en een kruisgordel. De veiligheidsgordels moeten op 5 montageplaatsen vastgezet kunnen worden, en met 5 punten vast te gespen zijn. De gordels moeten in goede staat zijn en geen rafels of andere beschadigingen hebben. En eventueel geborgd met een splitpen.
 12. Een milieuzeil is verplicht, minimaal ter grootte van de auto. D.w.z. alle vier wielen moeten op het zeil staan. Minimaal 2×4 meter en mag geen bouwkleed zijn.
 13. Hoofdstroomschakelaar / trekkoord. De coureur is verplicht ervoor te zorgen dat deze soepel werkt.
 14. De banden keuze is vrij voor alle klassen, tot maximaal een profiel van 1cm2, dit om de baan in betere conditie te houden.

Transponder

Ook dit jaar gaan we weer rijden met transponders van Jo Rikken van RT-Sport Timing. Heb je geen transponder, dan kan je deze bij ons komen huren. Let wel er is beperkte voorraad.

Iedere coureur is ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor een (goed) werkende transponder.