Inschrijfavond voor cross 10 mei

Op 10 mei aanstaande vanaf 19:30 organiseert het bestuur een inschrijfavond voor de Autocross op 16 juni 2019. De kosten voor de cross bedragen 30 euro. U kunt zich inschrijven in Cafetaria-Bar Drieluik aan de Hoofdweg 219 te Paterswolde.

Montagewijze transponders

In de meest voorkomende klasses dient de transponder gemonteerd te worden aan de bijrijderszijde van de auto, ter hoogte van de B-stijl.


Zo dient de transponder gemonteerd te worden

Mocht de (werkende) transponder op een andere plek gemonteerd zijn dan aangegeven, en mocht de coureur hier baat bij hebben, kan men hier voor worden geschorst voor de gehele dag!

Waar verder op te letten

Zoals gezegd is elke coureur zelf verantwoordelijk voor een correct gemonteerde – en werkende transponder. Zorg er dus voor dat je ruim voor een wedstrijd de transponder aan de oplader legt, de gemiddelde oplaadtijd voor een transponder is 12 tot 18 uur. 

Wanneer de transponder geheel opgeladen is, zal deze 4x groen knipperen. Wanneer deze nog steeds rood knippert is of de accu/transponder defect, of deze dient weer opgewaardeerd te worden. 

Bron: autosportgroningen.nl

Belangrijke informatie over transponders toegevoegd aan website

Per ingang van 2018 wordt tijdens de autocrossen in Eelde gebruik gemaakt van transponders voor tijdswaarneming. Dit is verplicht. Alle informatie over transponders vind je op de pagina met reglementen

Tijdens de cross is het mogelijk om een transponder te huren. De kosten bedragen 20 euro. De borg bedraagt 200 euro. Dit dient op de crossdag betaald te worden. Wil je een transponder huren, dan kan je dit op het formulier van inschrijving aangeven.